Ved Pia Stoklund

Maibrit tabte sig 11,5 kg. og slap af med de natlige hedeture.

Maibrit tabte sig 11,5 kg. og slap af med de natlige hedeture.

Effektiv vægttab

effektiv vægttab

Maibrit tabte sig 11,5 kg. og slap af med de natlige hedeture

Mit forløb startede med besøg hos fotograf (egentlig mærkelig oplevelse, da jeg ikke bryder mig om opmærksomheden,
hverken omkring selve fotograferingen eller den opmærksomhed der kan blive omkring billederne). Men jeg glæder mig til
den forandring min krop og mit udseende skal igennem.
Herefter skulle jeg op på Pias klinik, hvor jeg sammen med den anden deltager i projektet blev instrueret i, hvordan kuren skulle
forløbe. Besøget på klinikken var en rigtig god oplevelse, rammerne er rigtig fine og Pia en engageret vejleder.
Jeg er spændt på om kuren vil fungere for mig, da jeg de sidste ca. 15 år, har haft en stofskiftesygdom, som har gjort
vægttab svært.

De to første dage (loading dagene) så jeg egentlig frem til. Her kunne jeg spise og drikke de fødevarer med højt
fedtindhold, som jeg havde lyst til og tilføre homøopatisk hjælpestof som sammen med “overspisning” sætter forbrændingen op. Man bliver dog relativt hurtig træt af den slags mad – og jeg glædede mig efter de to dage til at påbegynde kuren.

Den første dag på kur var lidt hård, men egentlig mest fordi jeg syntes, at jeg rettede så stor opmærksomhed på det, jeg skulle spise. Dagen forløb dog fin, og jeg indtog et sted mellem 500 og 600 kcal.

Dag to har også været god. Jeg glæder mig dog til, at min rutine i at vurdere, hvordan et 250 kcal måltid ser ud, bliver lidt større.

De næste mange dage er gået rigtig fint, kiloene er raslet af. Jeg er gradvist kommet let og naturlig ind i rutinen med at veje maden og regne kalorier.
Efter 14 dage har jeg tabt 5,7 kg og min motivation er i top.

Efter de 14 dage, er det som om, at mit vægttab er gået i stå… Jeg er begyndt at drikke en del grøn the, mon der kan være en sammenhæng? I hvert fald stopper jeg med theen og stille og roligt begynder jeg at tabe mig igen, dog slet ikke med samme hastighed. De næste 14 dage taber jeg mig 2,8 kg. Jeg er helt tilfreds og fortsætte ufortrødent.

De sidste 8 dage har dog virkelig været svære. Jeg taber mig (på vægten) meget lidt og enkelte dage har jeg taget på. Pia justere lidt på kaloriefordelingen. Men det går stadig rigtig langsomt med vægttabet. Jeg spiser nu blot mellem omkring 500 kcal om dagen. Jeg går fortsat ture, men føler mig også træt. Jeg har de sidste 8 dage tabt 0,5 kg. Enkelte dage er jeg også gået op i vægt. Jeg har svært ved logisk at forklare, hvorfor jeg ikke taber mig. Pia har beregnet, at min krop skal bruge knap 1500 kcal blot til at opretholde mig vægt. Når jeg så indtager 500 kcal burde der være et underskud på ca. 1000 kcal, hvor bliver de taget fra, når vægten ikke falder? Jeg synes, at det er rigtig svært at holde motivationen, da vægttabet ikke er, som jeg ønsker det.
Pia er en god støtte og vejleder og forklarer at min krop binder en del væske i forskellige perioder af kuren og derfor kan jeg først se det endelige vægttab når de 6 uger er gået. Pia forklarer, at selvom min vægt ikke flytter sig lige nu, så er det fedtvæv jeg forbrænder og min forbrænding er intakt. Det er også forklaringen på, at jeg ikke føler sult (og det bekræfter den bodyscanning, som jeg får taget efter de 6 uger).
Jeg fortsætter og endelig begynder jeg igen at tabe mig.

Jeg har en uge tilbage nu, jeg synes ikke mere, at det er svært. Heldigvis taber jeg mig stille og roligt, men mit indtag af kalorier er også meget lavt. Jeg spiser stadig lidt under 500 kcal om dagen. Jeg føler dog ikke hverken slut eller træthed.

Nu er de 6 uger gået, og jeg er i stabiliseringsfasen. Jeg er glad og stolt over, at jeg stod igennem alle seks uger. Både for at få mest muligt vægttab, men også fordi jeg kan mærke, at kuren har gavnet mig. Jeg nåede på 6 uger et vægttab på 11,5kg.

Siden jeg påbegyndte kuren inkl. olie og vitaminer, har jeg ikke haft en eneste natlig hedetur, som ellers tidligere var hyppigt forekommende. Det er skønt at kunne sove en hel nat, uden at skulle op og skifte tøj/sengetøj. Det er også dejligt at kunne passe noget af det tøj igen, som har hængt inderst i skabet rigtig længe.

Jeg er helt sikker på, at jeg vil tage en omgang mere, da jeg gerne vil tabe yderlig ca. 7 kg.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn